Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Sarawak

Jawatan Kosong Terkini di Kerajaan Negeri SarawakPermohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia anak Sarawak yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan sebagaimana berikut:-

jawatan kosong sarawak

MAKLUMAT PERMOHONAN

JAWATAN : 
1. Pegawai Tadbir (Penilaian) N41
2. Pembantu Keselamatan (Polis Bantuan) KP19
3. Pembantu Penguat Kuasa KP19
4. Pelukis Pelan (Kejuruteraan Awam) JA19

Untuk memohon lain-lain Jawatan Kosong Terkini (Mohon Sini)


Syarat asas permohonan jawatan

  • Calon hendaklah warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.


Cara memohon

  • Permohonan jawatan diatas hendaklah melalui Sistem Permohonan Kerja Atas Taliane-Recruitment Sarawak yang telah disediakan. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun e-Recruitment Sarawak terlebih dahulu. Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Tarikh Tutup Permohonan : 21 September 2018

0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Sarawak"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel